Search This Blog

www.emporiumbrands.com

www.emporiumbrands.com
fashion blog, bazaar and boutique

03 August, 2011

Aquatic

Slovenských návrhárov mam veľmi rada. Páči sa mi že nie sú ovplyvnený slovenským módnym stereotypom a ich kolekcie sú krásne hravé. Naposledy ma zaujala autorská mini kolekcia od Lenky Sršňovej s názvom Aquatic. Aquatic obsahuje presne také modely aké by upovedomila obyvateľka mesta na Dunaji mala vlastniť. Číže rôznorodé námornícke šatôčky, tuniky a sukienky, ktoré obsahujú môj obľúbené motívy ako pásiky, kvety a námornícku kotvu. Páči sa mi rôznorodosť kolekcie a zároveň to že je obsahuje Lenkine charakteristické prvky ako farebných rakov, kvety či iné hravé doplnky.

Tak ako tvrdí sama autorka:

„Milé scenérie jedného sparného letného popoludnia boli zachytené objektívom fotoaparátu, aby inšpirovali šatníky mladých slečien, ktoré si chcú stále udržať letnú náladu“

Nádhera, nemyslíte? Mojim jednoznačným favoritom je dlhá tónovaná tunika s kapucňou. Neskutočne nadčasový kúsok.



I really like Slovak fashion designers. I also like the fact they are not affected by the dull Slovak fashion stereotype that (although communism has been over for many years) still remains. Collections by Slovak designers are playful and very innovative. My recent admiration goes to a mini collection designed by very talented Lenka Srsňová called Aquatic. Aquatic contains exactly those models an IT girl living on the banks of Danube River should own. I love those navy tunics, striped flowery overalls and anchor decorated dresses. Aquatic is diverse but at the same time contains components typical for Lenka such as colorful crabs and flowers.

Beautiful, what do you think? My favorite piece is definitely that long hooded tunic. A timeless piece.



Photos by Jakub Gulyas








1 comment:

  1. mne sa to veľmi páči
    follow http://mademoiselleiva.blogspot.com/

    ReplyDelete